Vitaliteit is een visitekaartje

Talent. Iedere organisatie is ernaar op zoek. En op hun beurt zoeken talenten naar werkgevers die bij hen passen. Vitale organisaties krijgen de voorkeur.   

Talent is schaars en wordt alleen maar schaarser. Door de vergrijzing stijgt het personeelstekort. Daar krijgt elk bedrijf mee te maken. Om nieuwe collega’s te strikken, moet je weten wat ze belangrijk vinden – en nodig hebben om hun werk met plezier te doen. 

Speciaal voor HR heeft Randstad een verlanglijstje van personeel samengesteld.  

Mensen zoeken: 

  • Een werkomgeving die aanvoelt als thuis  
  • Betekenisvol werk, dat bijdraagt aan een groter doel 
  • Steun van collega’s en leidinggevenden  
  • Autonomie  
  • Een goede balans tussen werk en privé 
  • Tijd om af te schakelen en op te laden  
  • Persoonlijke groei 

Jong talent heeft nog een paar extra wensen. Ze willen een positieve, energieke vibe. Creativiteit en flexibiliteit zijn heel belangrijk. Een abonnement op een sportschool vinden ze een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Verder maken ze graag gebruik van e-learning en online coaches. Ze willen zich als mens ontwikkelen. 

Wie het verlanglijstje analyseert, ziet de vier dimensies van vitaliteit erin terug.  Als HR-pro weet je dus wat je te doen staat. Vitaliteit is een visitekaartje. De arbeidsmarkt is krap en talent kieskeurig. Wie werkgeluk aanbiedt, heeft een streepje voor.  

Meer weten over het belang van vitaliteit bij het werven van nieuwe collega’s? Download het whitepaper Zo belangrijk is vitaliteit.

Bekijk de gratis demo

Vul je telefoonnummer in en we bellen je om een vrijblijvende afspraak te maken. Je krijgt toegang tot de demo en we laten zien welke resultaten je ermee kunt bereiken.
Wij vinden privacy net zo belangrijk als jij. We houden ons aan dit WPG Privacy Statement. Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Gratis whitepapers ter inspiratie